Za Dom Mladost 4.5 hiljade eura donacije od Fructala

fructalKompanija Fructal donirala je četiri i po hiljade eura Dječijem domu Mladost u Bijeloj, a u okviru inicijative u kojoj je obezbijedila 40 hiljada eura donacija za različite projekte u šest država regiona.

Na taj način su, kako je saopteno iz Fructala, obilježili 40. rođendan robne marke Frutek.

»Fructal je povodom 40. godišnjice Fruteka, robne marke namijenjene upravo djeci, odlučio pružiti podršku različitim projektima u šest država regiona sa ciljem da djeci olakša odrastanje jer vjerujemo da svako dijete zaslužuje bezbrižno djetinjstvo. Fructal tako ostvaruje svoju društvenu odgovornost jer smo svjesni da su djeca naša budućnost“, kazao je glavni direktor Fructala, Luka Jejčič u saopštenju.

U Dječjem domu Mladost u Bijeloj trenutno boravi oko 160 dece uzrasta od mjesec dana do punoljetstva. Od njenog osnivanja do danas, kroz ovu Ustanovu je prošlo oko 2 hiljade djece.

Prije 40 godina u Fructalu je razvijena posebna linija proizvoda za djecu iz kojih se razvila nova robna marka Frutek. Frutek sada proizvodi kašice i sokovi, a prodaje se na više od 10 tržišta: osim Slovenijei u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Bugarskoj, Litvaniji, Letoniji i Kazahstanu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply