Pripremaju djecu za uspjeh i upis u najprestižnije svjetske škole

PROMO

arcadia14

Britanska internacionalna škola Arcadia Academy, koja počinje da radi u Podgorici od naredne školske godine djecu priprema za uspjeh na obrazovnom putu i pruža im šansu da se upišu na vodeće i najprestižnije škole širom svijeta, kažu njeni predstavnici.

„Na taj način i odgovaramo na najčešće i najvažnije pitanje roditelja koje im se postavlja – Kako da svom djetetu pružim sve mogućnosti kako bi uspjelo u životu, obzirom da se svijet svakodnevno mijenja?“, pojašnjava akademski direktor Milija Božović. „Ukratko, Arcadia Academy otvara vrata za neograničene mogućnosti“.

U Arcadia Academy, najveći prioritet je, kako navode, akademski program. Predaju po Kembridžovom planu i programu koji predstavlja obrazovni standard koji su prihvatile vodeće škole širom svijeta. Posebni su po tome što ubrzavaju proces učenja koristeći napredne metode zasnovane na tehnologiji koje sprovode visoko kvalifikovani nastavnici, rekao je Božović.

Arcadia Academy program se zasniva na tri ključne stvari:
• Razvoj akademskih programa u skladu sa potrebama i sposobnostima pojedinačnih učenika kako bi se ubrzalo učenje;
Saradnja sa profesionalcima iz raznih djelova svijeta u cilju pružanja najboljih nastavnih metoda;
• Korišćenje najsavremenijih obrazovnih alata i softvera kako bi se učenje unaprijedilo u učionici i van nje.

Kao primjer metoda ubrzanog učenja koji se njeguje u Arcadia Academy, Božović navodi web aplikacije koje omogućavaju nastavnicima planiranje lekcija i svakodnevno praćenje napretka učenika.

„Učenici dobijaju ocjene za svaki cilj postavljen Kembridžovim planom i programom kako bi nastavnici i roditelji mogli lako da prepoznaju jače i slabije strane djeteta. U cilju unapređivanja školskih rezultata djece, od presudnog značaja je aktivna saradnja između nastavnika i roditelja. Ona je omogućena činjenicom da roditelji u svakom trenutku mogu pogledati rad i napredak svog djeteta“. Kazao je Božović.

Prema njegovim riječima, korištenjem kompjutera i novih interaktivnih online lekcija, učenici imaju jedinstvenu priliku da naučeno primijene u praksi i da sve to podijele sa svojim drugarima bilo da su u pitanju projekti ili individualni rad.

Božović tvrdi da učenici koju su pohađali Arcadia Academy i koji se prijavljuju za upis u škole širom Engleske, Sjeverne Amerike i Evrope obično dobijaju veći broj poena na svojim prijemnim ispitima.

„Mi konstantno sarađujemo sa roditeljima kako bi im pomogli da svoju djecu upišu u vodeće škole sa kojima je Arcadia Academy povezana“, dodao je on.

Arcadia Academy je privatna britanska internacionalna škola koja nekoliko godina radi u Tivtu a otvaranje nove škole u Podgorici planira za septembar 2015. Kembridžovi ispiti i diplome koje se dobijaju u ovoj osnovnoj školi priznate su u hiljadama škola širom svijeta, a tim čine nastavnici posvećeni jednom cilju – uspjehu djeteta.

Više informacija o Arcadia Academy može se naći na sajtu škole  i njihovoj Facebook strani, a mogu se dobiti i putem maila [email protected].

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply