Carski rez u fotografijama

cz2

Porođaj carskim rezom nije nešto što se može često vidjeti na fotografijama, i uglavom se ta procedura ne doživljava “prijatnom za oči” što je pokušala da opovrgne fotograf Džesika Bender koja je zabilježila porođaj njene prijateljice Karli.

Kada je Karli zatrudnjela, pitala ju je da je Džesiku da bude sa njom u porođajnoj sali za slučaj da njen muž Nejtan ne može. Džesika joj je obećala da će i ona i njena kamera biti spremne kad dođe trenutak.

Na dan porođaja Nejatan, koji je hirurg, je morao hitno da operiše nekoga, pa je Džesika bila uz svoju prijateljicu sa kamerom u ruci, kao što joj je obećala.

cz6Pošto nikad nije prisustvovala porođaju carskim rezom, Džesika nije bila baš sigurna šta može da očekuje, ali je bila fascinirana procedurom.

“Nisam mogla da skinem pogled sa mjesta operacije. U nekim momentima sam zaboravljala i da treba da fotografišem, jer sam bila toliko zaokupljena nevjerovatnošću onoga što vidim. Nikad nisam bila prisutna tokom neke opercije, a pošto je ovo najbolja vrsta operacije, osjećala sam se posebno što sam tu”, kaže ona.

Prisustvovanje tome i fotografisanje promijenilo je njen pogled na proceduru.

Shvatila je da to može biti umirujuće i prijatno iskustvo za majku, a ne nešto čega bi trebalo da se plašimo.

“Većina žena se podvrgne carskom rezu ako vaginalni porođaj nije moguć, i veliki broj njih ga se plaši. Ali sad znam da ne treba da se plaše”, kaže Džesika.

cz3Na njenim fotografijama prikazani su mnogi aspekti porođaja carskim rezom, od početka do trenutka kada je Karli rodila dječaka Elijasa.

Fotograf se nada da će ljudi koji vide ove fotografije bolje razumjeti carski rez.

“Bilo koja metoda porođaja tokom koje su majka i beba sigurne dobra je metoda. I carski rez je prelijep. Porodica se podjednako raduje bebi. To je i dalje čudo”, kaže Džesika.

Izvor: Blic

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply