Sjutra počinje Međunarodni festival lutkarstva

Print

Treći Međunarodni festival lutkarstva počinje sjutra u u Podgorici, a publici će se osim u Glavnom gradu do 14. septembra predstaviti i u Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom i Beranama.

Fesitival će svečano biti otvoren u srijedu u 20 sati u u KIC-u „Budo Tomović”, a ulaz na sve predstave će i ove godine biti besplatan.

Nakon otvaranja  biće izvedena predstava Priče iz Kine, Teatra šangajske akademije.

Kompletan Program 3. Međunarodnog festivala lutkarstva (517 downloads) .

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučivati međunarodni žiri koji čine uvaženi kulturni i pozorišni djelatnici – Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akdemiji za filmsku i pozorišnu umjetnost iz Bugarske, Zoran Đerić, VD direktora Sterijinog pozorja iz Srbijae i Goran Bulajić, reditelj i dramaturg iz Crne Gore.

U zvaničnoj selekciji, Festival dodjeljuje nagrade Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini, Nagrada za najbolju režiju, Nagrada za najbolju dramaturgiju, Nagrada za najbolje estetsko-tehnološko rješenje lutaka, Nagrada za najbolju scenografiju, Nagrada za najbolju originalnu muziku, Tri ravnopravne nagrade za glumačko majstorstvo, Nagrada dječijeg žirija za najbolju predstavu.

Pored zvaničnog dijela programa, dok se izvode festivalske predstave, ispred KIC-a će biti odigravani prateći programi.

U subotu  i nedjelju  od 11 do 17 sati u HL clubu će biti organizovan program Boomini for Kids i mašta i igra u okviru koje će Mađion-glumac Sejfo Seferović, oživljavati priču Uhvati me iz edicije Priče iz Džunglone Gorana Ćetkovića.  Svi učesnici dobiće vrijedne Boomini nagrade.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply