Obezbjeđeni kompleti udžbenika za 85 djece

IMAG1052

U humanitarnoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, održanoj u subotu u tržnom centru Detla City, 85 djece je dobilo komplete novih udžbenika, a njih 84 školski pribor i opremu, zahvaljujući donacijama pet kompanija i oko stotinu građana.

Lutrija Crne Gore, Zavod za udžbenike, Lovćen životno osiguranje, Montefarm i kompanija Vezuv donirali su oko 5,3 hiljade eura za kupovinu udžbenika, a Domaća trgovina i Donator doo su obezbijedili školsku opremu i garderobu za djecu. Većina porodica je preuzela donacije na dan akcije, a dio će to uraditi u toku naredne sedmice, saopšteno je iz udruženja Roditelji.

U akciji, koju je sa udruženjem organizovao i Delta City, građani su donirali i korištene udžbenike koji će biti uručeni socijalno ugroženim porodicama sa spiska Udruženja u toku naredne sedmice, kada će biti poznato i koliko je donacija prikupljeno u opštinskim kancelarijama Crvenog krsta Crne Gore. Ta organizacija je bila pratner i u ovoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, kao i članovi volonterskog kuba Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice koji su u toku cijelog dana učestvovali u svim segmentima akcije. U ime Crvenog krsta pridružila se i mis Crne Gore Nataša Novaković, koja je od nedavno njihov volonter.

Iz udruženja Roditelji je objašnjeno da su u ovoj akciji prioritet imale porodice koje ne primaju socijalnu pomoć od države, a koje su jednoroditeljske i imaju djecu sa poteškoćama u razvoju. Na evidenciji udruženja ima oko 200 porodica sa 500 djece, najvećim dijelom starijeg osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koje nisu u mogućnosti da ove godine u na adekvatan način opreme djecu za početak škole. To su porodice koje su se Udruženju prijavljivale u ranijim akcijama za pomoć i koje najčešće nijesu korisnici socijalne pomoći, ali su u stanju socijalne potrebe.

Udruženje Roditelji je ovu humanitarnu akciju organizovalo već 4 puta, kada su građani, kompanije i organizacije donirali izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, igračaka i školskog pribora.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply