Prva Mala biblioteka na otvorenom u Kotoru opremljena i u funkciji

bibliotekicaU akciji prikupljanja knjiga za djecu i odrasle za Malu biblioteku na otvorenom – Kotor prikupljene su 304 knjige, 94 časopisa i 7 stripova, čime je ona uspješno okončana, a biblioteka u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ je  već dostupna svim zainteresovanima.

Akciju je poslednja dva dana organizovala nevladina organizacija Naša akcija zajedno sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu, u Kulturnom centru „Nikola Đurković“.

„Na zadovoljstvo i uz učešće velikog broja građana akcija je završena veoma uspješno. Mala biblioteka na otvorenom u Kulturnom centru već je u funkciji, što znači da zainteresovani građani svih uzrasta već mogu da je koriste”, saopšteno je iz Naše akcije.

Oni su najavili da će,  ako se sa donacijama nastavi dosadašnjim tempom, vjerovatno nastaviti sa  otvaranjem više ovakvih punktova na teritorije opštine Kotor. Zainteresovani donatori mogu im se javiti na broj telefona +382 69 279 331 ili putem maila [email protected] .

Projekat Mala biblioteka na otvorenom – Kotor ima za cilj postavljanje dva ormana sa knjigama na javnim površinama koje funkcionišu po principu „za svaku uzetu knjigu, ostavi jednu svoju“. Lokacija drugog ormana biće objavljena uskoro.

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply