Mame razmijenile iskustva i savjete o dojenju

Kutak za dojenje u Mall of Montenegru bio je u četvrtak veče mjesto još jednog okupljanja mama koje se pripremaju ili već doje djecu, a razgovarale su o njezi grudi u toku dojenja, izdajanju, dodavanju odnosno nedodavanju vode za vrijeme ljetnjih mjeseci i mnogim drugim temama koje se tiču dojenja.

Osim toga mame su razmijenile iskustva sa porođaja, u toku perioda nakon dolaska kući sa bebom, pričale su i o procedurama u bolnicama koje su potrebne da bih porodio doktor koji im je vodio trudnoću, kao i posjetama patronažnih sestara u toku tudnoće i nakon rođenja djeteta.

Kuća Hemije je za sve pristne mame pripremila poklone – pakovanja Huggies pelena i maramica, i prostirku za presvlačenje beba, a dobile su i obavještenja o njihovoj akciji Bebin prvi prijatelj koju realizuju već 6 godina. Akcija podrazumijeva dobijanje posebne potrošačke kartice sa kojom porodilje mogu kupovati Huggies pelene po posebnoj cijeni od 9.99 eura i Huggies maramice po 0.99 eura, a imaju i 5 odsto popusta na ostali asortiman u Kući Hemije. Kartica važi 15 mjeseci od datuma rođenja bebe .

Članice udruženja Roditelji, koje organizuje okupljanje mama, pozvale su trudnice i porodilje da im se obrate za pomoć i podršku u vezi sa dojenjem kada god im bude potrebna, kako bi im pomogle u onom dijelu koji ne podrazumijeva uključivanje ljekara. Ta vrsta pomoći nije zamjena za savjet ljekara i medicinskog osoblja, sa kojima bi roditelji obevezno trebalo da se posavjetuju o svim nedoumicama i problemima na koje naiđu.

Glavni cilj okupljanja u Kutku za dojenje je razmjena iskustva među majkama koje su dojile djecu i prošle sve male i velike problem koji se znaju pojaviti u toku dojenja, a lako su rješivi ako se dobije adekvatan i pravovremen savjet.

U toku druženja u Kutku ali i svakodnevno, na forumu portala Roditelji.me roditelji mogu da pitaju  ukoliko imaju bilo kakvu nedoumicu u vezi sa dojenjem, a članice udruženja se trude da pomognu ali potraže odgovor ljekara kada je potrebno.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply