Otvaranje novog igrališta u Nikšiću

lukasimonovicInicijativa Vratimo djeci igrališta, koju udruženje Roditelji aktivno sprovodi već godinu dana, biće nastavljena danas u Nikšiću gdje će u dvorištu OŠ „Luka Simonović“ biti otvoreno novo dječije igralište, zahvaljujući partnerstvu sa upravom te škole i Opštinom Nikšić, uz pomoć donatora.

U prostranom dvorištu OŠ „Luka Simonović“ đaci, ali i djeca iz okolnih zgrada tog dijela grada, moći će od ponedjeljka da koriste edukativne, rekreativne i kreativne sadržaje koji su prethodnih mjeseci napravljeni i kupljeni uz pomoć lokalne uprave, Savjeta roditelja OŠ „Luka Simonović“, Elektroprivrede Crne Gore i Hypo Alpe Adria Banke. Zahvaljujući donaciji firme Viking boje, igralište će u toku otvaranja biti oslikano edukativnim sadržajem na poligonima, a biće uređene i zelene površine sađenjem cvijeća i ukrasnog bilja koje je obezbijedila firma Monte Nik Garden.

Relizaciju inicijative Vratimo djeci igrališta u Nikšiću na ovoj lokaciji inicirala je Nada Dubljević, direktorica OŠ „Luka Simonović“, koja je željela da dvorište sa adekvatnim sadržajem otvori za svu djecu koja žive u blizini, kako bi imali prostor za igru.

Igralište će biti svečano otvoreno u ponedjeljak, 19. maja u 13 sati.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju Dubovica vrijedno preko 50 hiljada eura koje je donirala kompanija Monterra, uključivši se u inicijativu.

U narednom periodu planirano je obezbjeđivanje donacija za gradnju novih igrališta u Podgorici i Cetinju i, uporedo sa tim animiranje građana da se uključe u akcije uređenja igrališta I daju doprinos njihovo očuvanju, najavljeno je u saopštenju Udruženja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply