Bombone protiv mučnine za trudnice

bombVećina trudnica se u prvim mjesecima trudnoće bori sa mučninama. Ove bombone za trudnice od đumbira i mente mogu da ublaže simptome, a možete ih sami napraviti. Posebno vam mogu pomoći kod averzija na hranu tokom prvih mjeseci.

Trebaju vam nešto više od pola šolje isjeckanog đumbira, nešto manje od pola šolje svježe mente, 2,5 šolje (od 250 ml) vode, 2 šolje šećera, 2 kašike fruktoznog sirupa, šećer u prahu.

Đumbir prije sjeckanja ogulite. Kuvajte komadiće u vodi 20 minuta, sklonite sa vatre i ubacite mentu. Poklopite i ostavite da stoji 10 minuta. Procijedite. Trebalo bi da dobijete približno 1 šolju čaja od đumbira i mente. Ako dobijete manje, dodajte još malo vruće vode.

Šećer u prahu uspite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ispunite tepsiju do pola (u dubinu). Poravnajte, pa napravite mala udubljenja gde ćete sipati smesu za bombone. Udubljenja možete napraviti i markerom, olovkom ili prstom.

U šerpu uspite procijeđeni čaj, šećer i fruktozni sirup. Ubacite kuhinjski termometar. Stavite na šporet da prokuva – miješajte stalno. Smanjite temperaturu – neka smjesa krčka lagano dok ne dostigne temperaturu od 150C. (Proverite tako što kapljicu dvije smjese ubacite u čašu hladne vode – ako se odmah stvrdne u bombonu, dobili ste pravu smjesu).

Pažljivo uspite dobijenu smjesu u rupe koje ste napravili u šećeru u prahu u tepsiji. (To su vaši kalupi). Ne brinite neće se razliti. Ostavite da se bombone u potpunosti stvrdnu. Izvadite iz šećera i umotajte u masni papir. Stavite u ukrašenu teglicu sa natpisom.

bomboni

Možete ih jesti kao bombone ili ubaciti u šolju vruće vode da biste dobili čaj.

Izvor: LifePressMagazin

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply