Mame najviše razgovarale o prvim danima dojenja

Prvi dani u dojenju, proizvodnja mlijeka, dužina podoja, higijena dojki, masaža, začepljeni kanali… neke su od teme o kojima su mame u utorak veče razgovarale u Kutku za dojenje  u tržnom centru Mall of Montenegro u Podgorici.

Trudnoća i porođaj takođe su bile “na dnevnom redu”, posebno ponašanje u toku rizične trudnoće, prijevremenog porođaja… a trudnice su interesovale i procedure koje se odnose na posjete izabranim pedijatrima nakon porođaja i redovne kontrole koje uslijede nakon izlaska iz porodilišta.

Mame koje su dojile i doje djecu su govorile o svom iskustvu i problemima na koje su nailazile, kako su ih prevazilazile i koliko su bile zadoljne nakon savladavanja svih izazova koje dojenje zna da donese.

Bebe i mame obradovala je poklonima kompanija Lamex, zastupnik brenda Originalna Pavlovićeva mast, koja je prijatelj Kutka za dojenju u aprilu. Originalna Pavlovićeva mast je nastala  iz potrebe za saniranjem, njegom i zaštitom kože kod djece, a do recepture je došao Dr Živorad Pavlović, pedijatar. Njegov sin Dr Vojislav Pavlović, takođe pedijatar, je zaštitio očevu recepturu i započeo proizvodnju Originalne Pavlovićeve masti, krajem 1997.godine.

Udruženje Roditelji jednom mjesečno oganizuje okupljanje mama u Kutku. Udruženje poziva zainteresovane trudnice i porodilje koje žele da se informišu o svim temama u vezi trudnoće i nakon nje, a posebno dojenja i na ovaj način razgovaraju sa drugim mamama, da se uključe u Družionicu za mame i prijave putem maila [email protected].

Kutak se nalazi u tržnom centru Mall of Montenegro, na I spratu, a u njemu se sa zainteresovanim budućim i sadašnjim majkama okupljaju članice udruženja Roditelji, iskusne dojilje koje se već neko vrijeme trude da pruže podršku i pomoć sa dojenjem majkama kojima je neophodna prije svega preko foruma portala Roditelji.me. Ta vrsta pomoći nije zamjena za savjet ljekara i medicinskog osoblja, sa kojima bi roditelji obevezno trebalo da se posavjetuju o svim nedoumicama i problemima na koje naiđu.

Glavni cilj okupljanja u Kutku za dojenje je razmjena iskustva među majkama koje su dojile djecu i prošle sve male i velike problem koji se znaju pojaviti u toku dojenja, a lako su rješivi ako se dobije adekvatan i pravovremen savjet.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply