10 najskupljih bolnica za porođaj

pordilsiteKada se poznati porađaju, oni biraju najskuplje bolnice kako bi izbjegli da imaju društvo u sobi i druge neprijatnosti. Svako ko ima novca može da priušti sebi udoban porođaj, a ovdje izdvajamo 10 najskupljih bolnica za porođaj na svijetu.

10) Bolnica Prince of wales u Sidneju: 1.000 dolara dnevno

Australija jedno od najboljih mjesta na svijetu u kojem se možete roditi i odrastati. Bolnica Prince of Wales u Sidneju nalazi se u blizini plaže i uređena je kao hotel od pet zvjezdica. Najbolji doktori u Sidneju zapošljeni su ovdje. Majke se u bolnicu dovoze limuzinom. Dan u ovoj bolnici košta 1.000 dolara, a ako se porađate carskim rezom, porođaj može da košta i 10.000 dolara.

9) Clinique des grangettes u švajcarskoj: 2.140 dolara dnevno

Švajcarska se ponosi čistim vazduhom i dobrim kvalitetom života. Pošto je Švajcarska poznata širom svijeta po svojoj besprekornoj medicinskoj nezi i uslugama, mnoge žene se odlučuju da posljednje nedelje trudnoće provedu tamo kako bi dobile maksimalnu uslugu. Za prirodan porođaj bez komplikacija cijena je u prosjeku 4.000 dolara. Clinique des Grangettes u Ženevi okružena je parkom i pogled iz nje je nevjerovatan. To je najpopularnija privatna klinika u Švajcarskoj.

8) Bolnica Lenox hill na Menhetnu: 2.500 dolara dnevno

Ova bolnica je sada posebno postala popularna, jer se u njoj porodila Bijonse. Lenox Hill nudi luksuzne apartmane sa zidovima od mahagonija, podom tvrde drvene građe, luksuznom posteljinom, posebnom kuhinjom, pa čak i kućepazitelja koji može da uradi sve od manikira, preko pedikira, do masaže.

7) Cedars-sinai u Los Anđelesu: 4.000 dolara dnevno

Bolnica Cedars-Sinai ima luksizne apartmane za porodilje. Za „samo“ 4.000 dolara dnevno, dobijate Deluxe Maternity Package, trosobni apartman sa dva kupatila. Što se tiče menija, on uključuje dosta svježeg voća, mafina, hladnih sokova, koje jedna kraljica majka zaslužuje. Pored toga, u ponudi su i usluge salona, manikir, pedikir, sređivanje kose, koje možete da priuštite i iz kreveta. Tu su se porodile Kortni Kardašijan, Kejt Hadson, Viktorija Bekam i Rejčel Zoi.

6) Bolnica Mount sinai u Njujorku: 4.000 dolara dnevno

Ako želite sobu sa pogledom, ova bolnica je savršena. Luksuzni apartmani u ovoj bolnici nude pogled na Central Park i Menhetn. Ali to nije jedini razlog zbog kojeg je Gvinet Paltrou odlučila da se porodi u ovoj bolnici. Tu su i luksuzna posteljina i masaže za ublažavanje bola i napetosti, kupatila sa italijanskim pločicama, čaj i kolačići koji se služe popodne.

5) Rose medical center u Denveru: 3,450 dolara za ljekarski pregled

Oni koji žele vrhunski porođaj, ne treba da traže dalje. Ljekari u ovom medicinskom centru nadgledaju svoje pacijente 24 sata dnevno sedam dana u nedelji preko svojih mobilnih telefona. U apartmanima su kupatila sa đakuzijem, stolice na ljuljanje, i mnoge druge pogodnosti. Pored toga, nakon porođaja, majke mogu da uživaju u jednom od šest luksuznih apartmana, u kojima će o njima brinuti kućepazitelj. Ovo je jedno od najluksuznijih mjesta u Americi. Sam ljekarski pregled se naplaćuje 3.450 dolara. Nije otkriveno koliko košta soba, ali može se pretpostaviti s obzirom na lekarski pregled.

4) Bolnica Chelsea & westminster u Londonu: 10.000 dolara za porođaj

Kensingtonovo krilo bolnice Chelsea & Westminster u Londonu posebno je dizajnirano za majke koje žele intimnu i ekskluzivnu njegu. Tamo naplaćuju 10.000 dolara za prirodan porođaj, u šta spada i jedna noć boravka u bolnici nakon porođaja. Ako majka želi carski rez, cijena je 13.300 dolara, uključujući i jednu noć boravka. Sve konsultacije sa doktorima se naplaćuju zasebno, a postoje i mnogi drugi troškovi. To je mnogo novca, s obzirom na to da je prosječna cijena porođaja u Velikoj Britaniji 2,640 dolara. Ipak, ovde postoji mogućnost da dobijete i šampanjac, a majke mogu da biraju i boju zavjesa u svojoj sobi.

mary3) Bolnica St. Mary u Londonu: 15.000 dolara za privatni apartman

Grofica od Kembridža plaćala je 15.000 dnevno za boravak u ovoj bolnici, gdje je bila u dvosobnom apartmanu. U istoj bolnici princeza Dajana rodila je princa Vilijama. U cijenu spada samo apartman, a cijena porođaja i konsultanata je zasebna. Mnogi su odreagovali negativno na njenu odluku da se porodi u privatnoj bolnici, jer vjeruju da je kao član kraljevske porodice trebala da se porodi u državnoj bolnici, pošto bi tako zadobila više poštovanja.

2) Bolnice Nju Džerzija: između 18.000 – 20.000 dolara

Bebe koje se rađaju u Američkim bolnicama najviše koštaju svoje roditelje. Bolnice nude razne usluge, od kojih se svaka zasebno naplaćuje. The Garden State je najskuplje mjesto na kom možete da se porodite u Americi. U prosjeku, porođaji u Americi koštaju između 9.617 i 15.799 dolara, u zavisnosti od tipa porođaja, dok trudne žene u Nju Džerziju mogu da očekuju da će im biti naplaćeno duplo više.

Prirodni porođaj se naplaćuje 18.372 dolara, a carski rez čak 26.743 dolara. To je cijena u slučaju da nema nikavih komplikacija tokom porođaja. Nekad cijena može da bude i dupla. Privatne bolnice u raznim zemljama mnogo su jeftinije nego državne bolnice u Nju Džerziju.

1) Bolnica Matilda u Hong Kongu: 20.000 dolara za sobu

Privatne bolnice u Hong Kongu naplaćuju dan boravka u bolnici između 3.200 i 12.900 dolara, što je mnogo skuplje od obične hotelske sobe u Hong Kongu, ali i mnogo bolje. Privatne bolnice u Hong Kongu su više nego luksuzne. One sadrže toliko pogodnosti da ćete se osjećati kao u hotelu sa pet zvjezdica. Nude odvojene sobe sa terasama koje imaju pogled na okean, frižidere pune sokova i vode, kablovsku televiziju i WiFi.

Doktor zadužen za vaš porođaj je vaš lični ginekolog i akušer i zadužen je za sve što vam je potrebno. preporučuje se da na vrijeme izaberete doktora ako želite da se porodite tamo, jer je većina pivatnih bolnica u Hong Kongu zakazana već sedam mjeseci unaprijed. U bolnici Matilda potrebno je da date 20.000 dolara samo da biste rezervisali sobu – ali ne bilo koju sobu, naravno, nego odovojenu sobu sa terasom i pogledom na Južnokinesko more.

Izvor: Blic

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. jadne one, pa o cemu ce da pricaju kad izadju iz bolnice. mi ostale imamo toliko dogodovstina, a one su uskracene za taj jedinstven osecaj npr kad ubijes bubasvabu na zidu i onda se osecas tako mocno, jer napravio si nesto koristno za svoje dete

  2. blago ovim gospodjama 🙂 porodila se jednom u Pg u 29.nedjelji trudnoce…ne dao bog nikom takvo iskustvo…i 2 puta u Nk…tako da bih da opet radjam izabrala niksicko porodiliste 🙂 mada koja od nas ne bi pozeljela ovakvu ustanovu 🙂

Leave a Reply