Resursni centar obilježava Svjetski dan osoba sa autizmom

autizamResursni centar za obrazovanje i osposobljavanje djece sa intelektualnim smetnjama i autizmom “1.jun” obilježava ove godine prvi put Svjetski dan osoba sa autizmom, 2. april, organizacijom okrulog stola i druženja na Trgu Republike u Podgorici pod sloganom Možemo biti prijatelji.

Okrugli sto na temu Položaj osoba sa autizmom u Crnoj Gori održan je danas u prostorijama Centra, a druženje djece na Trgu je zakazano za sjutra u 11 sati, i činiće ga likovna radionica i još nekoliko aktivnosti, među kojima i puštanje balona.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba sa autizmom je podizanja svijesti naciji o ovom spektru poremećaja i pružanju podrške  osobama koje ga imaju  i njihovim porodicama.

“Privlačenjem pažnje javnosti ovim putem na potrebe osoba sa autizmom razvićemo mehanizme za podizanje kvaliteta ovih osoba i pružiti im podršku”, očekuju u Centru.

Resursni centar je ustanova otvorenog tipa koja u svom sastavu ima devetogodišnju osnovnu školu, trogodišnju srednju stručnu školu, dva odjeljenja za autizam, dva odjeljenja za djecu s umjerenim smetnjama u  razvoju, produženi boravak za mlađu i stariju grupu. Ujedno je i centar za autizam na republičkom nivou.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply