Amelija je svjetska rekorderka u doniranju sopstvenog mlijeka

amelijaAmelija Bumker (36) je majka četvoro djece i svjetska rekorderka u doniranju sopstvenog mlijeka, koja je drugim bebama dala za devet godina 482 litra mlijeka.

Ova Amerikanka ima četvoro djece, a poslije svake trudnoće imala je toliko mlijeka da se izmlazala osam do deset puta dnevno. Svoje mališane nije prirodno dojila, već su bebe pile njeno mlijeko iz flašice – najstariji Deni (9) je rođen sa srčanim problemima, pa jedno vrijeme nakon rođenja bio na infuziji, Liam (6) je imao problem sa nepcem, a Rajan (4) nije umio da prihvati dojku. I najmlađi, Konor (1,5) je sisao iz dojke samo nekoliko sedmica.

Amelija, Ginisova rekorderka, je prvo višak mlijeka koje je imala zamrzavala, nakon čega joj je medicinska sestra objasnila da može da ga donira organizaciji North Carolina

Skoro deceniju kasnije Amelija je dobila svoje mjesto u Ginisovoj knjizi rekorda, kao najveća donatorka majčinog mlijeka u svijetu. Prije Amelije svjetska rekorderka u donaciji mlijeka bila je Karen Merheb iz Dalasa.

Mlijeko koje majke doniraju se pasterizuje i čuva u bankama mlijeka, a zatim raspoređuje majkama i djeci kojima je potrebno putem Asocijacije banaka humanog mlijeka.

Izvori: Chicagotribune.com/Blic.rs

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply