Bolnica Codra poklonila besplatan porođaj

Savjetovalište za roditelje – Roditeljski kutak ugostio je ginekologa Nikolu Stanišića, koji vodi porodilište privatne bolnice Codra medical u Podgorici, a koji je sa trudnicama razgovarao u ponedjeljak veče o trudnoći i porođaju.

Osim što je predstavio prvo privatno porodilište u Podgorici, doktor Stanišić je i iznenadio prisutne trudnice odlukom bolnice Codra da jednoj od njih, sa najskorijim terminom porođaja, obezbijedi besplatan porođaj i smještaj u njihovoj zdravstvenoj ustanovi.

U skladu sa tim kriterijumom izabarana je Marina Mitrović, iz Družionice za mame udruženja Roditelji, koje okuplja trudnice i porodilje koje žele da se kroz druženja sa drugim mama ali i stručnjacima što bolje informišu o ovom važnom periodu u životu i pripreme za period nakon porođaja.

Udruženje Roditelji jednom mjesečno organizuje okupljanja roditelja u Donatorovoj prodavnici Kidsland na Starom Aerodromu u Podgorici.

Kroz Roditeljski kutak udruženja Roditelji roditelji mogu da dobiju infomacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođnja bebe ali i u vezi dojenja  – šta je normalno i oko čega ne treba brinuti, i kako savladati male prepreke koje se tokom dojenja mogu javiti….

Sa roditeljima jednom mjesečno razgovaraju ljekari – pedijatri, neonatolozi, psiholozi, ginekolozi…. medicinske i patronažne sestre, babice ali i majke koje imaju iskustva sa dojenjem i uspješno su prevazišle male i velike probleme na koje su nailazile u toku dojenačkog staža.

Do sada su naši gosti bili neonatolog Danojla Dakić, patronažna sestra Senka Bulatović, ginekološko-akušerske sestre i fizioterapeutkinje Milena Bakić i Aleksandra Vukadinović i medicinska sestra Dajana Zlatičanin, pedijatar Nina Mandić, psihologi porodični terapeut Marica Stijepović, glavna sestra jedinice za neonatologiju GAK-a Kliničkog centra Milica Dukić i ginekolog Azis Haliti.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply