Deset godina rada ordinacije Doktorica Mica

drmicaPedijatrijska ordinacija Doktorica Mica, jedna od prvih privatnih pedijatrijskih zdravstvenih ustanova za djecu u Podgorici,  obilježava desetogodišnjicu rada.

Doktorke Nina Mandić i Vjera Janković odlučile su prije deceniju da napuste svoje poslove u sistemu javne zdravstvene zaštite i otvore vrata toplog, prijatnog kutka, netipične atmosfere čiji enterijer i atmosfera neće izazivati suze kod djece, a kod roditelja strah. Tome su doprinijele i samim izborom simpatičnog naziva ordinacije koji djeci mami osmijeh i tjera strah, čak i prije dolaska na pregled.

One kažu da su ponosne na sebe i svoju hrabrost, jer su se uvjerile da je to jedan od pametnijih poteza u njihovim životima.

„To tada nismo znale ali smo vjerovale u sebe. Znale smo da ovo želimo za cijeli život i da ćemo tako i raditi, ne odstupajući od osnovne ideje“, prisjeća se doktorka Vjera i dodaje da su izgradile ono što su željele i na profesionalnom i na prijateljskom planu.

Ona i dokorka Nina su najbolje prijateljice, a na tom prijateljstvu su takođe morale marljivo da rade i nijesu dozvolile da ga bilo šta poljulja.

Prema njenim riječima, to su osjetili i pacijenti kroz predanost i sigurnost koju im pružaju jer znaju i osjećaju da je Doktorica Mica uz njih tokom odrastanja njihove djece.

U ordinaciji Doktorica Mica možete da dobijete pedijatrijski pregled, ali i stručne savjete dječijeg pulomologa, neurologa, hirurga, kao i psihologa i logopeda, a imaju i terapijske usluge inhalacije, infuzije, kao i alergo i strep testove. Ukoliko je potrebno Doktorica Mica će doći i u kućnu posjetu.

Povodom desetogodišnjice postojanja i rada nedavno je organizovana i proslava za prijatelje i saradnike ordinacije Doktorica Mica, koja je imala i donatorski karakter. Doktorke Vjera i Nina pozvale su svoje goste da umjesto poklona za njih i ordinaciju doniraju, u skladu sa mogućnostima, novac za  biblioteku igračaka – Igračkoteku, koju planira da otvori udruženje Roditelji. Na taj način je prikupljeno ukupno hiljadu eura, ali je cjelokupni iznos povećan na 1,5 hiljada eura jer su svoj doprinos dale i dokrorke Nina i Vjera.

Desetogodišnjica se proslavlja i obilaskom javnih predškolskih ustanova i razgovorima sa roditeljima djece o osnovnim zdravstvenim problemima kao i davanjem savjeta. Doktorka Nina je počela u decembru da obilazi jednice JPU „Đina Vrbica“ i edukuje roditelje na koji način da postupe kada je njihovo dijete bolesno. Obilazak vrtića se nastavlja i u februaru.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply