Poziv roditeljima i djeci da se uključe u program Slatkog sajma

Slatki sajam posterUdruženje Roditelji pozvalo je danas sve zainteresovane građane da doniraju domaće kolače i keksiće za Slatki sajam koji će biti organizovan 21. decembra u šoping centru Delta City i na taj način pomognu prikupljanje sredstava za otvaranje prve Biblioteke igračaka u Crnoj Gori – Igračkoteke.

Donirani slatkiši će tokom Slatkog sajma biti prodavani na štandu Udruženja, kako bi se prikupio novac za opremanje Igračkoteke. Slogan sajma je Slatkiš po slatkiš – igračkoteka.

U toku Slatkog sajma biće organizovana i izložba igračaka od različitih materijala. Svako dijete koje tog dana donese igračku koju je samo napravilo od materijala po svom izboru, kao što su reciklirani materijali, glina, papir ili bilo koji drugi materijal, dobiće slatki paketić, a njegova igračka će ukrašavati prostor Igračkoteke.

Organizovanje Slatkog sajma i početak kampanje za otvaranje Igračkoteke Udruženju Roditelji je omogućio šoping centar Delta city, koji je partner u realizaciji cijele inicijative,  a medijski partner  je Radio Televizija Crne Gore.

Poziv udruženja Roditelji da na Slatkom sajmu ponude na prodaju svoje proizvode do sada su prihvatili “Klikovac” doo, poslatičara Mina, radionice Torte Bojana,  Naj a coolači, Anin medeni kutak, Lejla, Ruža Raš, i pekara Sicilija. Kolače će donirati i restorani Ministarstva unutrašnjih poslova.

Udruženje ovom prilikom želi da se zahvali svima koji su prepoznali značaj ove inicijative.

U toku trajanja Slatkog sajma djeca i roditelji imaće priliku i da učestvuju u brojnim zabavnim sadržajima.

Od 11 do 20 časova biće organizovane zanimljive  kreativne radionice –  igra sa tijestom, pravljenje skulptura od drvenih kockica, radionica u okviru koje će djeca moći sama da ukrase svoj kolač ili keks i ponude ga na prodaju posjetiocima sajma. Na taj način će i najmlađi dati svoj doprinos i aktivno učestvovati u realizaciji ove humanitarne akcije.

U toku programa biće izvedena dječija predstava Palačinkarenje, zatim čas dječije zumbe sa instruktorkom Hajdanom Mugošom, radionica oslikavanja lica, kao i muzičko-zabavni program i druženje sa Djeda Mrazom.

Biblioteka igračaka je zamišljena kao mjesto gdje će se igračke iznajmljivati na korišćenje djeci bez ikakve nadoknade, slično iznajmljivanju knjiga iz Biblioteke.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply