Avanturista u srcu – Dijete Strijelac (22. novembar – 21. decembar)

Objavljeno: 04.12.2013, 12:16h

Vaš sin ili ćerka Strijelac rođeni je avanturista. Bebe strijelci su putnici zodijaka i budite spremni da istražujete sa njima svijet od prvog dana. Ovi nasmijani mali klovnovi će uživati u otkrivanju novih stvari.

strijelacVaš sin ili ćerka Strijelac rođeni je avanturista. Bebe strijelci su putnici zodijaka i budite spremni da istražujete sa njima svijet od prvog dana. Ovi nasmijani mali klovnovi će uživati u otkivanju novih stvari.

Za djecu Strijelce iskustvo je sve u životu. Žele da u jednom dahu upoznaju spoljni svijet i osvoje ga.

Ako vaša beba Strijelac  bude uskakala u različite vrste nevolja i prije nego što bude prohodala nemojte se iznenaditi. Djeca Strijelci vole da istražuju preko granica koje im nameću roditelji.

Učenje i razumijevanja je primarna potreba vašeg malog Strijelca,  a kao roditelji mu možete pomoći tako što ćete u njegov život što je češće moguće dovesti zabavu, različite vrste sadržaja i stimulacija.

Obožavaće porodične odmore sve dok budu prepuni avantura na otvorenom ili budu podrazumijevali  beskonačno igranje žmurke u dvorišu.

Vaše dijete Strijelac je sportista  u duši i konstatno ima višak energije kojeg želi da se oslobodi, tako što će se pronalaziti zabavne, neštašne igre koje zahtijevaju fizički napor.  Upišite ih na fudbal ili plivanje, ili odvedite na vikend u toku kojeg ćete pješačiti.

Um djeteta Strijelca treba bezbroj stimulacija, pa mu obezbijedite puno knjiga za čitanje i DVD dokumentaraca, odvedite ga u muzej, zološki vrt i umjetničke galerije što je češće moguće.

Dozovolite mu da ispolji svoju potrebu za slobodom i ohrabrite ga da učestvuje u raspravama u kojima će moći da iskaže svoj univerzalni pogled na svijet.

Djeca strijelci su veoma često širokogruda, optimistična i stalo u akciji što znači da će imati veliki krug prijatelja. Ne očekujte da će rođendanske proslave vašeg djeteta biti male, u intimnoj atmosferi, jer će biti veliki broj onih koji će željeti da budu njihovi prijatelji.

Držite svoje dragocjene stvari van njihovog domašaja jer ih mali Strijelci mogu progutati. Nezavisan i u stalnom pokretu, ovaj znak  „raste“ kada je okružen djecom različitih uzrasta.

Konstatnom pažnjom i praćenjem svakog njihovog pokreta otjeraćete ih od sebe. Dajte im prostora, ali ih provjeravajte redovno. Ako ih smjestite u pjeskovnik ili im date neki sportski rekvizit igraće se srećni satima sa svojim vršnjacima. Takođe vole da uče pa obezbijedite puno knjiga i edukativnih igačaka. Ne iznenadite se ako vaš Strijelac propriča rano i počne da koristi rječni odraslih, što će vas ostaviti bez teksta.

Vrijeme za igru:

* Vole da budu napolju, da se igraju u prljavštni. Zaboravite na osjetljvu garderobu, i oblačite im nešto što se lako pere. Pošaljite ih na kampovanje ili izviđače što ranije budete mogli.

* Ove slobodoumne duše ne vole da budu ograničene pravilima. Preferiraju jednostavne, proste igre ali će željeti i da savladaju kako treba sva upustva i preuzmu upravljanje.

* Kao zaljubljenici u životinje obožavaju kućne ljubimce i plišane igračke posebno pse i konje. Ovedite ih u prodavnicu kućnih ljubimaca i kupite im knjige sa animiranim životinjskim likovima.

* Mogu funkcionisati sa svim tipovima djece, a vole da uče o tradiciji svojih prijatelja iz različitih kultura.

Savjeti za roditelje

* Nikada ali nikada ih ne lažite. Strijelci su pobornici istine i uvijek je govore, a nakon izvorene laži izgubićete njihovo povjerenje, poštovanje i neće vam tako lako više vjerovati.

* Dajte im do znanja koja su pravila i granice dozvoljeni. Ovaj znak želi više i više i više i treba da nauči kako da prihvati NE kao odgovor ponekada.

*Budite dosljednji i napišite pravila ako treba kako biste ih se stalo prisjećali. Bebe Strijelci su mali prevrtljivci i mogu vas uvjeriti da ste im obećali nešto što nikada ne biste uradili

*Tražite im da ponude rješenja problema koji se pojavi. Ovi mali zabavljači vole da daju savjete koji su zasnovani na njihovoj mudrosti i često predlaže kreativne i brilijantne solucije.

*Ne očekujte da će sjedeti predugo. Ovaj nemirni, nestrpljivi znak treba stalnu promjenu scenarija, čak i ako to znači kompjuter sa puno različitih igrica.

Komentari

Leave a Reply

Gledaj