Oko 250 porodica doniralo pomoć za preko 500 djece

IMG_1567Humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, uspješno je realizovana u toku proteklog vikenda u šoping mall-u Delta City.

Oko 250 porodica i nekoliko organizacija, među kojima su NVO Dom nade, dječija igraonica Jump i butik New Yorker, doniralo je novu, korištenu i očuvanu garderobu, obuću, knjige i školski pribor za preko 500 djece iz porodica lošije materijalne situacije, kao i nekoliko organizacija.

Dio prikupljenog je preuzeo Crveni krst Crne Gore, partner udruženju Roditelji u ovoj akciji zajedno sa mallom Delta City.

Za desetak porodica u toku akcije nije obezbijeđena garderoba zbog nedovoljnih količina doniranih za taj uzrast, ali će se udruženje Roditelji potruditi narednih dana da i njima opredijeli dio donacija koje će građani naknadno donijeti jer nijesu stigli da to urade u toku vikenda.

Garderoba, obuća i školski pribor prikupljani su za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a za donacije su se mogle prijaviti porodice dvije sedmice prije akcije.

Pristigle donacije su sortirali i pakovali voloneri Gimnazije „Slobodan Škerović“, Ekonomskog fakulteta Podgorica i Asocijacije za demokratski prosperitet ZID, zajedno sa članovima udruženja Roditelji.

Udruženje je do sada organizovalo ukupno tri akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više i planira da najmanje jednom godišnje pokuša da na taj način poveže roditelje koji mogu da pomognu sa onima kojima je pomoć potrebna.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply