Volonteri dva fakulteta i Gimnazije u projektu Pripovjedaonica

volonteriČlanovi klubova volontera Filozofskog i Ekonomskog fakulteta, kao i Gimnazije „Slobodan Škerović“ uključiće se u novi projekat udruženja Roditelji Pripovjedaonica, u okviru kojeg će pričati priče djeci predškolskog uzrasta koje u sebi nose poruku tolerancije, empatije i njegovanja i poštovanja različitosti.

Na audiciji održanoj u ponedjeljak, izabrano je ukupno osam volontera koji će se  u realizaciji projekta pridružiti članovima udruženja – Žarku Stanišić, Ani Vujnović i Vanji Rakočević.

Predviđeno je da za djecu i roditelje budu organizovano ukupno 13 pripovjedačkih sesija u Narodnoj biblioteci ’’Radosav Ljumović’’ i u 3 vrtićke grupe javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ u Podgorici.

Djeca će kroz obazrivo odabrane priče, kao i interakciju sa pripovjedačima učiti o empatiji, razumijevanju ljudske prirode i tuđih osjećanja, posebno kako nasilje može povrijediti druge, razvijajući osjećaj za poštovanje različitosti ličnosti i društva.

Projekat će sa 2,5 hiljade eura finansirati Fondacija za aktivno građanstvo.

Projektom je predviđeno i štampanje edukativne brošure, u kojoj će roditelji i vaspitači biti upoznati sa značajem i vrijednostima pripovijedanja kao načina na koji se kroz isticanje pozitivnih vrijednosti može pomoći djeci da shvate šta je empatija, tolerancija i kako da prihvataju različitosti.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply