Podrška nekoliko kompanija i medija

za FBNekoliko kompanija i medija odlučilo je da podrži humanitarnu akciju udruženja Roditelji Podijelimo, jer zajedno možemo, i da se uključi u organizovano prikupljanje i doniranje očuvane garderobe i igračaka  i obavještavanje javnosti.

Osiguravajuća kuća Uniqa doniraće na dan akcije, 9. marta veliku količinu već prikupljene pomoći za djecu iz porodica koje su lošije materijalne situacije, a organizovano prikupljanje najavii su  i dnevni list Pobjeda, mikrokreditna institucija Alter Modus, vrtić Mali Princ i Dječiji rekreacioni centar Having fun getting fit.

Dnevni listovi Vijesti i Pobjeda su se odazvali molbi udruženja Roditelji da besplatno objavljuju reklamu akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, kako bi što veći broj građana kojima je pomoć potebna uspio da se informiše i prijavi udruženju. Isto je uradio i portal Vijesti, koji je udruženju Roditelji na ovaj način već nekoliko puta pomagao.

U prikupljanju, sortiranju i pakovanju donirane garderobe i obuće udruženju Roditelji će pomoći članovi Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“, a istu vrstu pomoći su najavili i studenti Fakulteta za državne i evropske studije. Udruženje poziva i ostale organizacije i pojedince koje žele da se uključe u prikupljanje, ali i sortiranje i pakovanje garderobe i igračaka, da nam se pridruže.

Akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više biće organizovana u šoping molu Delta City, koji je uz  Crveni krst Crne Gore partner udruženju Roditelji.

Zainteresovani građani će moći da donesu prikupljenu garderobu i obuću u toku cijelog radnog vremena šoping mola Delta City, od 10 do 22 sata i na taj način pomognu drugim roditeljima i njihovoj djeci.

Istog dana, ali u terminu od 9 do 13 sati, biće otvorene sve opštinske organizacije Crvenog krsta, izuzev u Podgorici, u kojima će građani iz ostalih opština moći da doniraju garderobu i obuću za djecu. Crveni krst se odazvao pozivu udruženja Roditelji da se uključi u ovu humantarnu akciju i njihovoj centrali će biti proslijeđen dio prikupljenih donacija nakon završetka akcije.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Ove godine smo se odlučili da i sami pozovemo roditelje i porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna, da nam se jave, a na osnovu čega ćemo dobiti spisak koji će imati prioritet u raspodjeli prikupljenog. Na tom spisku biće i porodice kojima udruženje Roditelji pomaže od ranije i koje su nam se u toku godine same javljale, a pomagali su im drugi roditelji. Preostala količina gardrobe biće proslijeđena Crvenom krstu Crne Gore.

Svi zainteresovani mogu da nam se obrate putem telefona  +382 67 60 00 87 ili mailom [email protected].

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply